menu-line
Blog Image

Okullar Açılıyor, Okul Alışverişi Papel ile Kolay ve Tasarruflu Hale Geliyor!


2024-2025 eğitim ve öğretim dönemi başlıyor, Papel Blog’un okul alışverişi tüyoları hem zaman hem de cashback kazandırıyor!

#Yararlı_Bilgiler

3 dakika

Son Güncelleme: Ağu 28, 2024

Blog Image

Blog İçeriği

Okul Alışverişi Nedir?

Okul Alışverişi Nasıl Yapılmalı?

Papel Cashback Fırsatlarıyla Okul Alışverişinde Tasarruf Et

Paylaş

KopyalaCopyIcon
KopyalaCopyIcon

Paylaş

Yaz tatilinin sonuna yaklaştığımız bugünlerde, okul heyecanı ve alışveriş telaşı da kendini daha fazla hissettiriyor. Okul kıyafetleri, kırtasiye ürünleri derken okul alışverişi yapmak için iyi bir bütçenin yanı sıra zaman da ayırmak gerekiyor.


Okul alışverişinde işini kolaylaştıracak pratik bilgiler, bu yazımızda seni bekliyor.


Okul Alışverişi Nedir?


Okul alışverişi, her yıl okullar açılmadan önce öğrencilerin okulla ihtiyacını karşılamak üzere yapılan alışverişe denir. Defter, kalem, silgi gibi kırtasiye ürünlerinin yanı sıra okulun belirlediği kıyafet yönetmeliğine uygun okul kıyafetleri satın almak gerekebilir.


Okul Alışverişi Nasıl Yapılmalı?


Okul alışverişine başlamadan önce ihtiyaçların belirlenmesinde fayda vardır. Okula ilk kez başlayacak bir öğrenci için yapılacak okul alışverişi ile daha üst sınıflarda okuyan öğrencinin okul alışverişi birbirinden farklı olacaktır.


Hesaplı ve kolay okul alışverişi için gerekenleri şu şekilde sayabiliriz:


  • Alışveriş Listesi
  • Doğru Zamanlama
  • İndirim ve Fırsatlar


Alışveriş Listesi


Her anne-baba, çocuğunun en iyi eğitimi almasını ve okul alışverişinin çabuk tamamlanmasını ister. Bunun için bizim ilk önerimiz, alışverişe çıkmadan önce detaylı bir okul alışverişi listesi yapılması olabilir. Tüm ihtiyaçlar önceden belirlenerek tek tek listeye eklenmeli, alışveriş yolculuğuna bu listedeki ürünlerin bulunacağı rotalar belirlenerek çıkılmalıdır. Böylece daha kısa sürede tüm ihtiyaçları tamamlamak mümkün hale gelebilir.



Okula yeni başlayan öğrenci için örnek alışveriş listesi şöyle olabilir:


  • Okul çantası
  • Beslenme çantası ve su matarası
  • Kırtasiye ürünleri (defter, kalem, silgi vb.)
  • 1. sınıf okul kıyafetleri
  • Temizlik ürünleri (ıslak mendil, kağıt peçete vb.)


Bahsedilen başlıklar altında ihtiyaç duyulan ürünleri listeleyerek okul alışverişinde zamanı daha verimli kullanabilirsin.


Doğru Zamanlama


Okul alışverişini en kısa ve hesaplı şekilde yapabilmek için gerekenlerden bir diğeri, alışveriş zamanlamasını doğru ayarlayabilmektir. Herkesin okul alışverişi için marketlerde, çarşılarda olacağı bir gün seçmek hem maliyeti artırabilir hem de kalabalık ve yoğunluktan kaynaklı olarak alışveriş süresini uzatabilir. Böyle kalabalık dönemlerde bazı ürünlerin stoğunun tükenebileceğini de ayrıca hatırlatalım.


Okulların açılmasından 10 gün veya iki hafta öncesinde alışverişe çıkmak, okul alışverişini daha kolay yapmanı sağlayabilir.


Okullar Ne Zaman Açılacak?


MEB tarafından açıklanan akademik takvime göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı dönemleri şu şekilde:


  • Birinci dönem: 9 Eylül 2024 Pazartesi - 17 Ocak 2025 Cuma
  • Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024
  • Yarıyıl tatili: 20 Ocak 2025 Pazartesi 31 - Ocak 2025 Cuma
  • İkinci dönem: 3 Şubat 2025 Pazartesi - 20 Haziran 2025 Cuma
  • İkinci dönem ara tatili: 31 Mart 2025 Pazartesi - 4 Nisan 2025 Cuma


Ayrıca, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.


Lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler, kayıtlı oldukları okulun web sitesine girerek akademik takvim hakkında detaylı bilgi alabilir.


İndirim ve Fırsatlar


Tekstil, perakende gibi birçok sektörde ağustosun son haftası ile eylül ayının bir kısmı “okula dönüş” dönemi olarak adlandırılır. Bu dönemde markalar, ailelerin ve öğrencilerin dikkatini çekecek indirim ve fırsatlar sunabilir. Bu kampanyaları takip etmek, okul alışverişinde tasarruf etmek için iyi bir yöntem olabilir.


ss


Papel Cashback Fırsatlarıyla Okul Alışverişinde Tasarruf Et


Okul alışverişini online alışveriş ile kolaylaştırabilirsin. Üstelik alışverişinde Papel Kart bilgilerini kullanarak e-ticaret platformlarının sunduğu kampanyaların yanı sıra, Papel’in avantajlı cashback kampanyalarından yararlanarak tasarruflarını artırabilirsin.


İşte Papel ile cashback kazanabileceğin online alışveriş fırsatları:


Trendyol | %15 cashbackHepsiburada | %15 cashbackTeknosa | %10 cashbackMediamarkt | %10 cashback


Alışverişe başlamadan önce katılım koşullarını incelemeyi unutma. Mobil uygulamada giriş yaparak daha tüm kampanyalarımızı görebilir, daha fazla cashback kazanma şansı elde edebilirsin.

Papel Bülten’e abone ol.

Finans dünyasındaki gelişmelerden ve Papel yeniliklerinden haberdar ol.

Gizlilik Politikası'nı‎‎ kabul ediyorum